Șofer cu permisul anulat, depistat beat la volanul unei mașini care tracta o remorcă neînmatriculată, la Câmpulung Moldovenesc

La 17 iulie 2021, ora 23.05, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe strada Calea Transilvanie, au constatat că Lucian C., de 47 ani, din comuna Poiana Cristei, județul Vrancea, a condus autoturismul SEAT care tracta o remorca pe strada Dimitrie Cantemir, având direcţia de deplasare dinspre strada Calea Transilvaniei către strada Viitorului.

Cu ocazia discuțiilor purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, acesta refuzând inițial testarea, ulterior în prezența unui martor acesta fiind de acord cu testarea alcoolscopică. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române, soferul figureză cu permis de conducere anulat din data de 21 octombrie 2008 în urma unei decizii ale instanței de judecată, pentru infracțiunea de conducere cu alcoolemie peste 0,80 g/l săvârșită la data de 30 septembrie 2007.

Totodată, din verificările preliminare s-a constatat faptul că remorca este neînmatriculată sau înregistrată.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducerea sub influența alcoolului ” și „punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche