Symmetrica a deschis o nouă fabrică, la Arad, unde va produce pavele şi borduri la o capacitate medie de 3.000 mp zilnic. Investiția a fost de peste 6 mil. euro

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica din Suceava, deţinut de familia Stanciu, anunţă inaugurarea unei unităţi de producţie în judeţul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, compania ajungând astfel la un total de şapte fabrici în ţară.

„Investiţia realizată în judeţul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producţia efectivă în noua fabrică din judeţul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a ţării”, explică Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

El precizează că noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, şi dispune de o hală de producţie cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, unde Symmetrica va produce pavele, borduri, elemente de grădină şi rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătraţi zilnic, asigurând o creştere cu 15% a întregii producţii la nivelul companiei.

Symmetrica mai are unităţi de producţie în Vereşti (judeţul Suceava), Podu Iloaiei (judeţul Iaşi), Bolintin Vale (lângă Bucureşti), Prejmer (judeţul Braşov), Cociu (judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Doaga (judeţul Vrancea)

„În funcţie de evoluţia pieţei locale de profil, dar şi de investiţiile realizate în proiecte publice sau private de construcţii şi amenajări, luăm în calcul extinderea capacităţii totale de producţie în următorii ani”, a declarat Sebastian Bobu pentru Ziarul Financiar.

Decizia de extindere a capacităţii de producţie a venit în contextul favorabil al pieţei de construcţii, dar şi al creşterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la 135 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro) în 2019, la 162 milioane de lei (34 milioane de euro).

Şi la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Astfel, dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la aproape 7 milioane de metri.

Pentru anul în curs, oficialii companiei estimează afaceri în creştere cu 15%.

„În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piaţa de construcţii, în general, şi cea de pavele şi borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice şi private derulate, business-ul nostru a beneficiat şi de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activităţi de amenajare a caselor şi grădinilor. Astfel, trendul de creştere al pieţei se menţine şi în acest an şi, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, spune Sebastian Bobu.
Mai nouă Mai veche