Un căruțaș băut care circula cu viteză pe drumul național Gura Humorului - Spătărești, rănit după ce s-a răsturnat cu căruța pe câmpul de pe marginea drumului

Miercuri, 7 iulie 2021, la ora 20.50, Gaspar M., de 70 de ani, din comuna Suseni, județul Harghita, în timp ce conducea un atelaj hipo pe DN 2E, din direcția Gura Humorului către Spătărești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a faptului că nu a condus atelajul astfel încât să nu constituie un pericol pentru el și ceilalți participanți la trafic, a pierdut controlul asupra atelajului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un teren agricol, la aproximativ 20 de metri de drumul public, autoaccidentându-se.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămare corporală ușoară a conducătorului de atelaj hipo. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vinovat de comiterea autoaccidentării se face căruțașul care a fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni, unde s-a stabilit diagnosticul „ plagă coapsa stângă”.

Întrucât autoaccidentarea nu este prevăzută de legea penală în cauză nu s-a întocmit dosar penal, cel în cauză fiind sancționat contravențional cf art. 165 alin. 1 lit. b și e din HG 1391/2006 R.
Mai nouă Mai veche