VIDEO Urmărire ca în filme, cu elicopter și echipaje din două județe, după mașina cu care doi hoți au spart un baraj rutier de poliție. Fugarii au fost prinși într-un lan de porumb după ce au fost executate mai multe focuri de armă

Doi indivizi căutați pentru furturi și tâlhării au fost prinși, miercuri, la Verești, după ce au spart un baraj rutier și au fost urmăriți de un elicopter și de echipaje de poliție din județele Suceava și Botoșani. 

Miercuri dimineață, IPJ Botoșani a notificat IPJ Suceava că mașina în care se aflau cei doi suspecți a forțat un baraj rutier organizat pentru oprirea celor doi pe raza județului Botoșani. Au fost executate și focuri de arma însa vehiculul cu cei doi tineri nu a putut fi oprit.

Existând suspiciunea că masșna s-ar putea îndrepta către județul Suceava, IPJ Suceavaa trimis forțe suplimentare și echipaje în zona localităților Dumbraveni, Salcea și Adâncata.

În jurul orei 11.00, mașina suspecta a fost reperata de un echipaj din cadrul Biroului Rutier pe un drum comunal din localitatea Prelipca. 

S-a încercat oprirea vehiculului folosindu-se semnalele acustice și luminoase, însa șoferul nu s-a conformat. S-a procedat la urmărirea vehiculului, însa într-o intersecție din zona Verești un alt autoturism condus de un localnic nu a acordat prioritate mașinii de poliție și a acroșat-o. 

În aceste condiții, vehiculul urmărit a fost pierdut din aria vizuală, însa după câțiva kilometri, pe raza localității Verești, vehiculul a fost observat de catre șeful Postului de Poliție Verești, agent sef adjunct Alexandru Nechita, în vârstă de 35 de ani. Acesta era în timpul liber, cu mașina personală, împreuna cu fiul său de 9 ani cu care mergea la medic. 

Polițistul avea cunoștință despre caracteristicile mașinii urmărite întrucat aceasta fusese dată în consemn la nivelul întregului județ. În momentul în care a observat masina rulând în mare viteza, a informat de îndata telefonic atât IPJ Suceava, cât și ofițerul de contact din cadrul IPJ Botoșani pentru concentrarea tuturor forțelor catre zona Verești. S-a dispus ca inclusiv elicopterul MAI aflat pe raza județului Suceava, împreuna cu polițiști din cadrul Direcției Ordine Publică - Serviciul Silvic, aflați într-o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, să fie direcționat în zona pentru supravegherea aeriană.

Șeful Postului de Poliție Verești a plecat concomitent în urmarirea vehiculului cu mașina personală, reușind sa păstreze contactul vizual cu vehiculul urmărit și să informeze în permanență forțele de sprijin despre traseul deplasării. 

În jurul orei 12.00, mașina urmărită a părăsit drumul public, fiind urmărită de șeful Postului de Poliție Verești și s-a îndepărtat pe un drum de pământ către un lan de porumb. Văzând ca drumul se închide, cei doi au abandonat mașina și au fugit în lanul de porumb. Între timp, în urma informațiilor transmise de șeful de post, celelalte forte au ajuns în zona, un echipaj din cadrul SAS IPJ Botosani reperându-i pe cei doi în lanul de porumb. Întrucât au încercat să fuga, au fost efectuate somațiile legale și focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați și reținuți.

Cei doi au fost preluați de IPJ Botosani pentru continuarea verificarilor în cadrul dosarelor penale în care sunt cercetați.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche