A murit academicianul Victor Giurgiu, unul dintre fondatorii Facultății de Silvicultură Suceava

„Domnul să vă aibă în pază, Domnule Academician!”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit cu întristare vestea plecării din această lume a academicianului Victor Giurgiu, cercetător respectat și distins profesor al comunității academice sucevene.

Academicianul s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, dedicându-și întreaga viață cercetării forestiere.

Începând cu anul 1991, în calitate de profesor asociat, din 1992 ca profesor titular, iar mai apoi cu statutul de profesor consultant al Facultății de Silvicultură din Suceava, a predat disciplinele biostatistică forestieră, cercetări operaționale, dendrometrie, studiul lemnului, monitoring forestier şi metodologia cercetării științifice în silvicultură. A desfășurat o prodigioasă activitate profesională cu contribuții de excepție la dezvoltarea științelor silvice în țara noastră și pe plan internațional. Activitatea științifică deosebită a fost răsplătită cu Premiul "Traian Săvulescu" al Academiei Române, cu Ordinul național "Meritul Științific" și Ordinul Național "Steaua României". A fost membru al Academiei Române, președinte al Secției de Silvicultură a Academiei de Științe Agricole și Silvice și președinte de onoare al Societății "Progresul Silvic".

A fost întemeietorul școlii românești de auxologie forestieră, iar în anul 1994 a pus bazele Laboratorului de Biometrie Forestieră de la Facultatea de Silvicultură din Suceava.
În calitate de conducător științific de doctorat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a contribuit la formarea a 20 de doctori în silvicultură, unii dintre ei urmându-i în cariera didactică la Facultatea de Silvicultură din Suceava pentru care a fost un ilustru întemeietor.

Ceremonia funerară va avea loc joi, 26 august, începând cu ora 13.00, în localitatea Moeciu.

Colegii de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava regretă profund trecerea în neființă a celui care a fost academicianul Victor Giurgiu și transmit sincere condoleanțe familiei!.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ciprian Palaghianu, Decan
Facultatea de Silvicultură
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
Mai nouă Mai veche