Incident grav de securitate pe Aeroportul Suceava! Ofițerul SRI și angajații aeroportului și-au părăsit posturile, iar doi bărbați au trecut prin aerogară și au ajuns direct pe pistă, la scara avionului, fără nicio verificare. SRI și Autoritatea Aeronautică anchetează incidentul

SRI și Autoritatea Aeronautică au deschis o anchetă după ce un incident grav de securitate s-a produs duminică dimineață pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, acolo unde două persoane au reușit să ajungă până la ușa avionului Suceava - București fără să treacă prin filtrele de verificare.

Gravul incident de securitate s-a produs duminică dimineață la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. În momentul în care se făcea îmbarcarea pentru cursa TAROM Suceava - București, angajații companiei Romanian Airport Services, care prestează servicii la sol pentru aeroport, au observat doi bărbați care s-au îmbrățișat, și-au luat rămas bun, iar unul s-a îndreptat spre scară pentru a urca în avion, iar celălalt s-a îndreptat spre aerogară.

Situația a atras imediat atenția pentru că accesul însoțitorilor pe pistă este interzis. Fiind chestionați, cei doi au arătat că au trecut prin aerogară fără să se întâlnească cu vreun angajat al aeroportului și au ajuns pe pistă, unul dintre ei având bilet către București, iar celălalt l-a însoțit până la scara avionului. Cei doi au ajuns până pe pistă fără să treacă prin filtrul de securitate.

Din informațiile pe care le deținem, se pare că cei doi bărbați au intrat în aerogară într-un moment în care toți angajații își părăsiseră posturile.

Angajatul Romanian Airport Services a observat că toți călătorii care s-au prezentat la check-in ieșiseră din aerogară pe pistă și s-a deplasat la rândul lui la avion pentru îmbarcarea pasagerilor. Tot atunci, ofițerul SRI s-a dus la baie, iar angajata aeroportului a părăsit postul de la poartă și s-a dus în birou.

Cei doi bărbați au intrat în aerogară chiar în momentul în care acolo nu se mai afla nimeni și au ajuns până pe pistă, unde au fost apoi interceptați.

Situația a fost imediat raportată autorităților competente, iar incidentul de securitate face acum subiectul unor verificări ale reprezentanților Serviciului Român de Informații și Autorității Aeronautice Civile Române. Anchetatorii au solicitat înregistrările camerelor de supraveghere și audiază martorii pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.
Mai nouă Mai veche