A treia etapă a Campionatului Naţional de Drift are loc pe TransRarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri

A treia etapă din Campionatul Naţional de Drift va avea loc în weekend-ul următor pe TransRarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri, în localitatea Pojorâta, la competiţie fiind înscrişi 33 de piloţi, dintre care 16 vor concura la Clasa Pro.

„Confruntarea cailor putere care are loc pe DJ 175B, între km 12 şi 15, din localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, a devenit deja o tradiţie pentru driftul autohton, în ultimii ani, competiţia atrăgând zeci de mii de spectatori din toată ţara. Competiţia va atrage participare internaţională şi în acest an, bulgarii Ivan Ivanov, Danko Dimitrov şi Plamen Anghelov fiind pe lista de înscrieri”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Etapa, care se va desfăşura sub denumirea de Către Viziunea Zero, se anunţă spectaculoasă, primii clasaţi de la ambele clase urmând să se dueleze pe traseul montan. Cu două victorii din două posibile în actuala stagiune, Claudiu Adam (18 ani) poate face un pas important către titlu dacă se va impune la debutul său pe TransRarău. Va avea însă o misiune dificilă, favoriţii locali Bogdan Pădurariu şi Răzvan Frăţianu, dar şi experimentaţii Sorin Ene, Gabi Imre, Rareş Gîrda şi Radu Moise aflându-se printre posibilii câştigători.

La Semi Pro vor fi prezenţi mai mulţi reprezentanţi din noua generaţie, de la juniorii de 14 ani, Alice Ene şi Gabi Imre jr, şi până la actualul lider, Natalia Iocsak (18 ani). Pe lângă competiţia în sine, etapa montană de pe TransRarău va avea şi un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce priveşte condusul defensiv.

Toţi cei 33 de piloţi vor fi prezentaţi vineri, de la ora 17:00, pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc, urmând ca sâmbătă să aibă loc antrenamente şi calificări, iar duminică de la ora 15:30 sunt programate battle-urile finale.
Mai nouă Mai veche