Ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă va funcționa non-stop începând cu 16 august 2021

Marți, 3 august 2021, la ora 11.45, la sediul Muzeului de Istorie Suceava, în Sala de conferințe a avut loc, sub conducerea prefectului județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, în calitate de președinte, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. 

Ședința a avut următoarea ordine de zi:
  • Asigurarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, în fază prespital, în condiții optime precum și necesotatea operaționalizării Ambulanței tip C1 Terapie Intensivă Mobilă la program 24/24 ore, 7 zile pe săptămână
  • Dispunerea unor măsuri pentru asigurarea rezilienței comunității și de diminuare a impactului tipului de risc, aplicabile pe raza județului Suceava, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, având în verere preconizarea Valului IV al pandemiei de COVID-19 la nivel național.
La ședință a participat și prof. univ. dr. Carmen Diana Cimpoeșu, coordonatoarea SMURD – Regiunea Nord – Est.

Luând în considerare aspectele discutate și expuse în plenul Ședințelor extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din zilele de 6 iulie 2021 și 3 august 2021, precum și necesitatea operaționalizării ambulanței tip C1 Terapiei Intensivă Mobilă la program 24/24 ore, 7 zile/săptămână, în vederea asigurării timpului de răspuns pentru urgențele medicale în fază prespital la un nivel cât mai apropiat de cel al solicitărilor de la nivelul județului Suceava, solicitări însemnate survenite ca urmare a creșterilor de la an la an a numărului de intervenții ale echipajelor SMURD, inclusiv gradul ridicat de complexitate a acestora, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat Hotărârea nr. 137 din data de 3 august 2021.

Prin hotărârea menționată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a operaționalizarea ambulanței tip C1 Terapie Intensivă Mobilă la program 24/24 ore, 7 zile/săptămână începând cu data de 16 august 2021.

Managerii unităților sanitare din județul Suceava și conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Suceava vor întocmi și înainta Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava până la data de 6 august 2021 nominalizarea medicilor de specialitate „medicină de urgență” care să efectueze gărzi pe ambulanța tip C1 Terapie Intensivă Mobilă, respectiv a medicilor cu competență de urgență care să efectueze gărzi în Unitatea de Primiri Urgențe Suceava.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va întocmi graficul cu gărzile personalului medical, fără a afecta programul de lucru al unităților sanitare de apartenență a acestora, până la data de 15 august 2021, urmând a fi adus la cunoștință cu celeritate, după aprobare, acestora.

Tot în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost adoptată și Hotărârea nr.138 privind aprobarea unor măsuri de prevenire a răspândirii a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Suceava, prin care se continuă desemnarea, sub autoritatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, managerului Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava - dr. Alexandru CALANCEA, să asigure coordonarea integrată cu privire la măsurile care trebuie dispuse la nivelul unităților medicale din sistemul public al județului Suceava, în vederea aplicării unitare a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare în prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus.
Mai nouă Mai veche