Buletin de presă, 13 august 2021 - IPJ Suceava

Șofer care a părăsit locul accidentului identificat și reținut de polițiști

La data de 12.08.2021 s-au continuat cercetările privind un eveniment rutier din seara zilei de 11.08.2021, când o femeie de 52 de ani din Horodnic de Jos, care se deplasa în calitate de pieton în jurul orei 22.00 pe drumul din centrul comunei și a fost acroșată de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.
În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Horodnic de Jos, s-a constatat că persoana care a produs accidentul rutier este un tânăr de 23 ani, din comuna Horodnic de Jos. Acesta a fost identificat în jurul orei 11.00 la domiciliu, iar autoturismul implicat în accident, a fost identificat într-un garaj din fața locuinței, prezentând mai multe avarii în partea din dreapta față.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ după care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta deține permis de conducere valid.
În urma audierii în calitate de suspect șoferul a recunoscut fapta comisă. Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 13.08.2021 să fie prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.
Bărbatul de 23 de ani a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
În cauză se efectuează cercetări privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 12.08.2021, SPR 12 Preutești a fost sesizată prin plângere de cătreo femeie de 62 ani, din com. Vultureşti, despre faptul că a fost lovită de soțul său de 61 ani.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, bărbatul, la data de 11.08.2021, ora 20.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a geloziei a agresat-o fizic pe soția sa.
Victima a depus plângere penală împotriva soțului său privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie și a solicitat emiterea unui ordin de protecție cu caracter provizoriu față de acesta.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc iminent, ocazie cu care s-a emis ordinul de protecție cu caracter provizoriu din data de 12.08.2021, până la data de 16.08.2021.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie”.


Dosar penal la regimul rutier

La 12.08.2021, ora 09.30, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au oprit pentru control un motociclu ce se deplasa pe D.J 175, din com. Breaza, având direcția de deplasare dinspre com. Fundu Moldovei spre com. Moldova –Sulița, condus de către un bărbat de 83 ani, din com. Breaza, fără să poarte cască de protecție și fără a deține permis de conducere.
Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că motociclul nu are I.T.P valabil.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis” și s-a aplicat contravenție conf. art 99. Alin 2 din O.U.G 195/2002 RMC și 102 alin 1 pct. 1 din O.U.G 195/2002 republicată.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 12.08.2021, ora 16.55, un bărbat de 65 ani, din com. Cornu Luncii, în timp ce deplasa pe o bicicletă pe str. Principală din com. Cornu Luncii, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, autoaccidentându-se la mâna stângă.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
S-a procedat la testarea biciclistului cu aparatul etilotest, rezultând o valoare 0.88 mg/l.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, biciclistul nu a fost victima vrunei infracțiunii.
Acesta a fost sancționat contravențional OUG 195/2002, pentru că s-a deplasat cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.