Buletin de presă, 15 august 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 14.08.2021 ora 12.55, în timp ce conducea autoturismul pe DC 65 din comuna Vereşti, un localnic de 44 de ani a acroşat un localnic de 13 ani, care se deplasa cu bicicleta în faţa sa şi care a efectuat un viraj la stânga.
Din accident a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.08.2021, ora 00.13, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DN29A din localitatea Călugăreni, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 14.08.2021, în jurul orelor 21.10, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control, pe raza localităţii, motociclul condus de un localnic de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru vehiculul pe care îl conduce.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 14.08.2021, orele 18:50, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în comuna Panaci a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un bărbat de 56 de ani din comuna Iacobeni, care a declarat că în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Panaci a părăsit partea carosabilă și a acroșat un stâlp din fier al unui imobil.
Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul condus de bărbatul de 56 de ani nu este înmatriculat.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturtilor alcoolice sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat bărbatul de 56 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 15.08.2021, ora 00:18, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din oraşul Milișăuți.
Întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche