Cod Portocaliu de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină până miercuri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteorologice Cod Portocaliu și Cod Galben de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, valabil pentru mai multe județe din centrul și nordul țării, inclusiv județul Suceava. 

Avertizarea meteorologică Cod Portocaliu a fost emisă pentru intervalul 17 august, ora 14:00, - 18 august, ora 05:00. 

Conform ANM, în intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Avertizarea meteorologică Cod Galben a fost emisă pentru intervalul 17 august, ora 10:00, - 18 august, ora 10:00. 

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50...60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.