Buletin de presă, 18 august 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 17.08.2021, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică, au oprit pentru control pe DJ 177C, pe raza comunei Valea Moldovei, autovehiculul condus de un localnic de 53 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 53 de ani transporta cantitatea de 11,57 mc cherestea de esenţă rășinoase.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „transport de material lemnos în volum de peste 10 mc, fără documente specifice”, iar materialul lemnos în valoare de 7.404,8 lei, a fost confiscat şi fiind predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 17.08.2021, orele 12:20, în timp ce conducea autoturismul pe D.C 42 B în localitatea Iaslovăţ, un localnic de 31 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un timpan de pod din beton.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.08.2021, ora 21.12 în timp ce conducea autoturismul pe strada Crasnei din orașul Vicovu de Sus, la intersecția cu strada Calea Bucovinei, o localnică de 31 de ani nu a acordat prioritate de trecere bicicletei condusă de o localnică de 69 de ani, intrând în coliziune cu aceasta.
Din accident a rezultat rănirea biciclistei, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambele participante la trafic au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.09.2021, orele 14.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din municipiul Rădăuţi.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.08.2021, ora 19:30, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Pătrăuţi.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche