Buletin de presă, 21 august 2021 - IPJ Suceava

Bărbat reţinut de poliţişti pentru „contrabandă”

La 20.08.2021, ora 10.55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177 A pe raza localităţii Frasin, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.
În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului poliţiştii au identificat 260 pachete ţigarete de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de aproximativ 3.700 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, bărbatul de 56 de ani fiind reţinut şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 20.08.2021, în jurul orei 04.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209B, în localitatea Mălini, un localnic de 28 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu atelajul hipo condus de un localnic.
Din impact a rezultat decesul conducătorului auto.
Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.08.2021, în jurul orei 05.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E în localitatea Cornu Luncii, un bărbat de 42 de ani din judeţul Botoşani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani din comuna Hîrtop.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unei femei de 38 de ani, din judeţul Botoşani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.08.2021, ora 09.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, o localnică de 53 de ani a surprins şi accidentat o localnică de 25 de ani angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 25 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.08.2021, în jurul orei 09.20, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 70 A pe strada Alexandru cel Bun din comuna Bosanci, la interesecţia cu Strada Victoriei, un bărbat de 47 de ani din judeţul Braşov a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe această stradă, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 28 de ani din municipiul Rădăuţi.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 28 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.08.2021, ora 17.25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 A din comuna Mălini, o localnică de 36 de ani a surprins și accidentat o localnică de 62 de ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure coprespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 62 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Femeia de 62 de ani nu a putut fi testată de poliţişti cu aparatul etilotest, dar la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.08.2021, ora 20.28, în timp ce conducea mopedul pe strada Pârâu Deal din localitatea Dumbrăveni, un localnic de 30 de ani a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 30 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere de nicio categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.
Conducătorul mopedului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.


Dosare penale la regimul rutier

La 20.08.2021, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E în comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat din judeţul Botoşani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, vehiculul condus de bărbatul din judeţul Botoşani este radiat din circulaţie din data de 26.02.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.08.2021, ora 20.50, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208B, în comuna Hănțești, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 29 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.08.2021, ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control pe strada Solidarităţii din comuna Bosanci, vehiculul condus de un localnic de 44 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 44 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche