IPJ Suceava luptă cu pliante împotriva infracționalității

Campania Fermitate pentru o vară în siguranță continuă în luna august, I.P.J. Suceava desfășurând prin toate structurile acțiuni pe toate segmentele de activitate pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor.

Activitățile de prevenire și informare derulate în contextul creșterii afluxului de persoane ca urmare a venirii în țară a persoanelor aflate la muncă în străinătate sau a turiștilor sunt completate de acțiuni ferme de combatere a faptelor cu violență și de dispunere a unor măsuri procesuale față de cei ce tulbură liniștea și ordinea publică, generând un sentiment de insecuritate socială.

În acest context au fost intensificate activitățile de informare și conștientizare a populației în sistem integrat, în vederea prevenirii infracționalității și creșterii gradului de siguranță publică și a prevenirii accidentelor rutiere.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – I.P.J. Suceava au purtat discuţii cu cetățenii în vederea responsabilizării acestora şi conştientizării consecințelor în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament de tip delincvent, au desfășurat acțiuni de conștientizare a cetățenilor referitor la importanța adoptării unui comportament responsabil în traficul rutier pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 01-18 august 2021, în vederea descurajării faptelor din sfera contravenţională, au fost aplicate 3.293 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.786.270 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002 R, precum și 324 sancţiuni contravenţionale în valoare de 113.800 lei conform Legii nr.61/1991 modif.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 573 permise de conducere, au retras 153 certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de 246.412 de lei.

De asemenea, în această perioadă au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava 45 de persoane.
Mai nouă Mai veche