Buletin de presă, 23 august 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 22.08.2021, în jurul orelor 00.15, în timp ce conducea autoturismul din curtea unui imobil spre DN 17 A în localitatea Suceviţa, o femeie de 47 de ani din comuna Volovăţ a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un localnic de 19 ani.
Din impact autoturismul condus de femeia de 47 de ani a fost proiectat în două autoturisme parcate.
De asemenea, din impact, autoturismul condus de tânărul de 19 ani a pătruns pe sensul opus de mers și a acroșat autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Marginea, după care, s-a oprit în gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 47 de ani şi a unui pasager din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul bărbatului de 21 de ani și a femeii de 47 de ani şi 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 19 ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, în jurul orei 16:33, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E din direcția Gura Humorului spre Spătărești, la Cornu Luncii, un bărbat de 35 de ani din judeţul Iaşi a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 26 de ani din comuna Marginea.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul din judeţul Iaşi, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, ora 18.02, în timp ce conducea motocicleta pe DN 17 la intrare în localitatea Ilișești, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 37 de ani din municipiul Suceava s-a angajat în depășirea unei coloane de vehicule, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din judeţul Braşov, care efectua un viraj la stânga către un drum comunal neclasificat.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 37 de ani şi a unei femei de 35 de ani, pasager pe motocicletă, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, ora 20.43, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că pe strada Tineretului din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce conducea autoutilitara pe strada Tineretului din comuna Şcheia, un localnic de 55 de ani a efectuat o manevră de mers înapoi, iar în dreptul unui imobil a surprins şi accidentat un localnic, care se deplasa pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.08.2021, ora 03.20, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 25 ani din comuna Dolhești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, în jurul orelor 01.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ209, în comuna Moara, autovehiculul condus de un bărbat de 44 de ani din judeţul Ilfov.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, orele 09:36, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un bărbat de 50 ani din județul Mureș.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 50 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, orele 14:50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe VO2P, autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani din comuna Rădășeni. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, în jurul orelor 22:55, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17 A în comuna Vatra Moldoviței autoturismul condus de un bărbat din comuna Frătăuții Noi.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Frătăuţii Noi are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” , ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2021, ora 22.55, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DJ 175, pe raza comunei Pojorâta a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Pojorâta, un bărbat de 47 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de către un bărbat de 41 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 41 de ani şi 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 47 de ani, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural


La 22.08.2021, ora 23.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul condus de o localnică de 17 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânăra de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche