Buletin de presă, 25 august 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 24.08.2021, orele 09.02, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuţi, un localnic de 51 de ani a surprins şi accidentat o femeie de 52 de ani din comuna Frătăuţii Vechi, angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 52 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 24.08.2021, ora 14.20, în timp ce conducea mopedul pe DJ 208 B în localitatea Hănțești, un localnic de 25 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 37 de ani din municipiul Suceava, angajată în efectuarea unui viraj la stânga cu scopul de a intra în curtea unei societăţi comerciale.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 25 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 25 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, iar mopedul nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.08.2021, în jurul orei 00:05, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, în comuna Moldovița, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 31 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 24.08.2021, ora 10:29, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 2E în localitatea Băişeşti, autoturismul condus de un bărbat din comuna Cornu Luncii.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 24.08.2021, orele 11:13, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 18 în comuna Ciocăneşti, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


În data de 24.08.2021, în jurul orelor 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN2E, în localitatea Cacica, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoutilitara condusă de bărbatul de 41 de ani nu este înmatriculată, iar numărul de înmatriculare nu corespunde vehiculului în cauză.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche