Buletin de presă, 27 august 2021 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 21.230 lei confiscate de poliţişti

În ziua de 26.08.2021, între orele 09,00 – 13,00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe raza judeţului Suceava, pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, precum şi a altor acte normative în vigoare, ocazie cu care au fost constatate 6 infracţiuni şi ridicate bunuri în valoare de 21.230 lei .
Pe raza municipiului Suceava, într-un centru comercial, poliţiştii au identifiact 6 localnici care ofereau spre comercializare articole din material textil, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, iar bunurile în valoare totală de 21.230 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


19,431 m.c. material lemnos confiscat de poliţişti

La 26.08.2021, ora 19:35, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Broșteni a oprit pentru control pe raza localităţii, autoutilitara condusă de un bărbat de 33 de ani din judeţul Neamţ, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 19,431 m.c. material lemnos, lemn rotund de esenţă rășinoase.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul de 33 de ani a efectuat o cursă repetată în baza aceluiași aviz de însoțire.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documente specifice de transport”, iar atât autoutilitara cât şi materialul lemnos au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 26.08.2021, ora 11.48, în timp ce conducea autoutilitara pe raza municipiului Rădăuți din directia DN 17A către DJ178, un localnic de 21 de ani a pătruns pe contrasens a acroşat autoturismul condus de un bărbat din comuna Suceviţa, după care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul care circula de asemenea din sens opus, condus de un bărbat de 42 de ani din oraşul Siret.
Din accident a rezultat decesul bărbatului de 21 de ani.
De asemenea din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 42 de ani din oraşul Siret şi a trei pasageri din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulaţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.08.2021, orele 01.53, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în localitate, un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, apoi a pătruns în curte.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul cât şi conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani din oraşul Frasin.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, bărbatul de 29 de ani a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, iar numărul de înmatriculare al autovehicului este atribuit altui vehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, iar în urma probatoriului administrat bărbatul de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 26.08.2021, ora 15.13, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 43 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.08.2021, ora 14.50, Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Voitinel a avut loc un eveniment rutier între un atelaj hipo şi un autoturism.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât cele două vehicule cât şi conducătorii acestora stabilind faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Voitinel, un localnic de 21 de ani a acroşat atelajul hipo condus de un localnic, care circula din sens opus.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului atelajului hipo şi 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 21 de ani, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche