Symmetrica Suceava: În ultima jumătate de an am înregistrat creşteri de preţ de până la 30% la agregatele minerale, de 10% la ciment şi de peste 50% la energie

Compania preconizează că piaţa de pavele va ajunge să valoreze 165 de milioane de euro la finalul lui 2021, avansul fiind de numai 3% faţă de 2020.

Piaţa locală de pavele a ajuns în 2020 la o valoare de circa 160 de milioane de euro, după o creştere de 14%, potrivit estimărilor producătorului de profil Symmetrica din Suceava. Aceeaşi companie pre­conizează că acest sector va ajunge să valoreze 165 mil. euro la finalul lui 2021, avan­sul fiind de numai 3%, deoarece piaţa este puternic afectată de creşterile de preţuri ale materiei prime şi ale energiei.

„Cererea de produse a crescut într-un mod alert în 2020, fiind impulsionată de majorarea volumului de lucrări în mediul privat, dar şi de finalizarea unor lucrări cu fonduri bugetare. O creştere impor­tan­tă s-a putut observa şi pe segmentul DIY (do it yourself - engl.), unde livrările au fost mai mari cu procente de două cifre. Astfel, per total, estimăm că în 2020 piaţa de pavele şi borduri a avut un volum de 30 de milioane de unităţi, mai mare cu 10% comparativ cu 2019“, spune Sebastian Bobu, di­rector exe­cutiv la Symmetrica.

Continuarea la Ziarul Financiar.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.