Buletin de presă, 28 august 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de poliţisti

La data de 27.08.2021, ora 18:08, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la un scandal.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit persoana vătămată este căsătorită cu agresorul, împreună având 3 copii minori și locuind în municipiul Rădăuți, jud. Suceava.
Începând cu data de 25.08.2021, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, bărbatul a lovit-o pe soția sa în mai multe rânduri, provocându-i leziuni.
Victima prezintă urme vizibile de violență însă nu dorește să se deplaseze la Spitalul municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând un ordin de protecție provizoriu.
Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile începând cu data de 27.08.2021 ora 19:00.
În cauză urmează a se efectua verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”.


Conducător de moped reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 20.08.2021, orele 20:33, a fost sesizat un eveniment rutier produs pe raza localitatii Dumbraveni in care a fost implicat un moped, la fata locului fiind identificat un localnic de 20 de ani.
In urma verificarilor efectuate s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie și a condus un moped fară a avea montată placuță de inmatriculare/inregistrare, pe Strada Pîrîu Deal din localitatea Dumbraveni, a pierdut controlul asupra directiei de mers, fiind proiectat in sanț, in urma impactului suferind leziuni.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultand valoarea de 1.14 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conform buletinului de analiza toxicologică din 26.08.2021, la data de 20.08.2021, ora 22:14 tânărul de 20 de ani avea o alcoolemie de 2.19 g/l alcool pur in sange.
La data de 27.08.2021 s-a dispus retinerea bărbatului de 20 de ani pe o perioada de 24 de ore, acesta fiind intrdodus în arestul IPJ Suceava.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 27.08.2021, în jurul orelor 14.40, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acționa pe raza mun Suceava, a fost sesizat despre faptul că pe str. Calea Unirii din Mun. Suceava, a aut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicați în eveniment se află sub influența băuturilor alcoolice.
În jurul orelor 14:31, conducătorul unui autoturism, în timp ce se deplasa pe str. Calea Unirii, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de bărbatul care a apelat SNUAU 112, anunțând evenimentul rutier, moment în care celălalt conducător auto a plecat de la fața locului.
Echipajul de poliție rutieră sosit la fața locului, a identificat autoturismul implicat în curtea unei unități economice și o persoană de sex masculin ce se afla lângă autoturism, cu portiera deschisă. În urma legitimării persoanei respective, s-a constatat că acesta este un bărbat de 32 de ani din mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto de 32 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,89 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1. Cod penal.
Mai nouă Mai veche