Buletin de presă, 30 august 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 29.08.2021, ora 0015, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza orașului Gura Humorului, a oprit pentru control un autoturism care circula pe b-dul Bucovina, la volanul căruia se afla o femeie de 28 ani, din orașul Gura Humorului.
Deoarece conducătoarea auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care aceasta a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.


La data de 29.08.2021, în jurul orei 03:15, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni a oprit în trafic pe strada Nufărului din localitate autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din localitate.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la sediul Spitalului municipal Fălticeni, pentru recoltarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.


La 29.09.2021, ora 15:45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, în timp ce efectua activități de control trafic rutier pe DN 17A, la intersecția cu DC 44, raza satului Voievodeasa, a observat motocicletă care circula pe DC 44 spre DN 17A, și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a abandonat motocicleta și a fugit de la fața locului.
Polițiștii au pornit în urmărirea pedestră a acestuia și au reușit să îl prindă după aproximativ 300 metri.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 27 de ani din comuna Marginea, care a declarat că motocicleta îi aparține.
În urma verificării în bazele de date a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea, s-a constatat faptul că motocicleta are inspecția tehnică periodică expirată din data de 12.09.2013 și asigurarea auto obligatorie expirată, motiv pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea plăcuței cu numărul de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 29.08.2021 ora 14.20, un bărbat de 48 ani, din com. Frumușica jud. Botoșani, a condus autoturismul pe DN 17 pe sectorul de drum Ilișești către Păltinoasa, iar într-o curbă la stânga, a părăsit partea carosabilă și a acroșat parapetul metalic de protecție. Șoferul a anunțat evenimentul prin apel de urgență 112, a declarat că nu există victime și a fost îndrumat să se prezinte la Postul de Poliție Ilișești pentru întocmirea documentelor de constatare. Ulterior, fiica sa, pasageră în autoturism a acuzat dureri și a solicitat prezența unui echipaj medical.
Aceasta a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale, suferind leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au prelevat probe biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 29.08.2021, ora 15:25, un tânăr de 25 ani, din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 din direcția Ilișești către Suceava, a ieșit în afara părții carosabile.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a a trei pasageri cu vârste cuprinse între 10 și 36 de ani, toți din din com. Păltinoasa, care au suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 29.08.2021, în jurul orelor 22:44, un tânăr de 20 de ani din mun. Rădăuți, conducea autoturismul pe DN 17 A dinspre mun. Rădăuți către com. Dornești.
La un moment dat, circulând în afara localității, a acroșat pe un bărbat de 35 de ani din com. Dornești, care se angajase în traversarea străzii prin loc nemarcat și nesemnalizat, pietonul suferind leziuni grave.
La fața locului, s-a prezentat o ambulanță care l-a transportat pe bărbatul de 35 de ani la Spitalul Județean Suceava, unde victima a fost declarată decedată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul municipal Rădăuți i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche