Buletin de presă, 6 august 2021 - IPJ Suceava

73.800 de țigarete și 87 litri alcool în valoare totală de aproximativ 51.015 lei confiscate de poliţişti

La 05.08.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare un număr de 6 mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Suceava prin care au fost efectuate percheziții domiciliare pe raza localităților Costâna și Humoreni din județul Suceava, în urma cărora a fost ridicată cantitatea totală de 73.800 de țigarete de proveniență extracomunitară și 87 litri alcool fără timbre fiscale în valoare totală de aproximativ 51.015 lei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” şi „deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător”, iar în urma probatoriului administrat, un bărbat de 37 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în C.R.A.P din cadrul IPJ Suceava.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.920 lei aplicate de poliţişti

În data de 04.08.2021, între orele 07:30 – 10:30 si 15:00 – 18:00, Serviciul Rutier, împreună cu formațiunile rutiere de la nivelul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat pe raza municipiului Suceava acţiuni specifice în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate, ocazie cu care au fost aplicate 122 sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.920 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 20 permise de conducere şi au constatat 1 infracţiune la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 05.08.2021, orele 12:50, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2 E 85, în dreptul intersecției cu DC 39 Calafindești un bărbat de 44 de ani din comuna Calafindeşti a efectuat un viraj la stânga pentru a intra pe drumul comunal, moment în care a intrat în coliziune cu motocicleta condusă din sens opus de către un bărbat de 27 de ani din comuna Bălcăuţi.
Din accident a rezultat decesul motociclistului.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.08.2021, ora 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe Bd Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, pe prima bandă de circulație, într-un sens giratoriu, o femeie de 31 de ani din comuna Bosanci a schimbat direcția de mers către Bd 1 Decembrie 1918, ocazie cu care a fost acroșată de autoturismul condus de o femeie de 31 de ani din municipiul Fălticeni.
Întrucât cele două conducătoare auto nu s-au înțeles cu privire la vinovăție, s-au deplasat la Poliția municipiului Suceava pentru soluționarea evenimentului. La sediul poliției cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Ulterior, femeia de 31 de ani din comuna Bosanci s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.08.2021, în jurul orei 15:40, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J 209 A în comuna Mălini, un bărbat de 40 de ani din municipiul Suceava s-a angajat în depășirea unei biciclete condusă de un localnic de 71 ani, care circula în aceeași direcție de mers, acroşându-l.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 05.08.2021, ora 05:20, Secţia 9 Poliţie Rurală Șcheia a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, într-un şanţ, se află un autoturism, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Ciprian Porumbescu, un bărbat de 43 de ani din municipiul Suceava a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un şanţ.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 43 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche