Fostul deputat Alexandru Băișanu a fost reținut în arestul IPJ, fiind pus sub acuzare pentru infracțiunea de șantaj

Fostul deputat Ștefan Alexandru Băișanu, conferențiar la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore într-un dosar în careeste acuzat de șantaj. 

Joi dimineață, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au efectuat trei percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale și asigurarea materialului probator într-o cauză penală în care Ștefan Alexandru Băișanu, în vârstă de 53 de ani, este bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj. 

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice și dispozitive de comunicare la distanță și alte dispozitive electronice care interesează cauza și a fost pus în executare un mandat de aducere pe lui Ștefan Alexandru Băișanu. 

După administrarea probatoriului și audierea fostului deputat, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au dispus masura reținerii pentru 24 de ore fața de Ștefan Alexandru Băișanu. 

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Mai multe informații:


Mai nouă Mai veche