FOTO Contrabandist scăpat de polițiștii de frontieră la Straja, reținut de grănicerii ucraineni

Marți, 3 august 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Polițiștii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

La scurt timp grănicerii ucraineni au transmis poliţiştilor de frontieră români că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche