FOTO O grenadă a fost găsită pe trotuar, lângă un oficiu poștal, într-o zonă cu blocuri, la Rădăuți

O grenadă a fost găsită abandonată pe un trotuar, lângă un oficiu poștal din municipiul Rădăuți al județului Suceava, iar autoritățile încearcă acum să identifice proveniența.

Autoritățile au fost sesizate miercuri, 25 august 2021, despre faptul că o grenadă se află pe un trotuar din municipiul Rădăuți, pe strada Oborului, lângă peretele Oficiului Poștal nr. 1. Descoperirea a stârnit panică în rândul locatarilor blocurilor din zonă.

La locul indicat au ajuns reprezentanți ai poliției care au constatat că grenada se află pe spațiul verde de lângă un bloc de locuințe în care funcționează și un oficiu poștal. Polițiștii au asigurat zona până la sosirea pirotehniștilor.

Grenada a fost ridicată de specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. Conform reprezentanților ISU Suceava, este vorba despre o grenadă de mână, datând probabil din perioada celui de-al doilea război mondial. Aceasta nu avea explozibil și se crede că era o grenadă ofensivă de exercițiu, folosită pentru antrenarea tehnicii aruncării.

Având în vedere aspectul grenadei, anchetatorii merg pe varianta în care acesta a fost pierdută sau abandonată în acel loc de o persoană deocmadată necunoscută. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și fac cercetări pentru a identifica persoana care a deținut grenada.
Mai nouă Mai veche