FOTO Tăieri ilegale de pădure la Ocolul Silvic Râșca! Furtul a fost descoperit după depistarea în trafic a unui camion cu bușteni fără acte

La 5 august 2021, Secția de Poliție Rurală Vadu Moldovei a identificat în trafic un transport cu cantitatea de 53,14 mc lemn rotund rășinoase fără avize de însoțire. Ca urmare a verificărilor efectuate de specialiștii Gărzii Forestiere Suceava împreună cu delegați ai IPJ Suceav, inclusiv lucrători ai Serviciului de Operațiuni Speciale, au fost aplicate următoarele sancțiuni:
  • au fost confiscate camionul, remorca precum și cei 53,14 m.c. lemn rotund rășinoase;
  • s-a întocmit dosar penal pentru transportul unei cantități mai mari de 10 m.c. material lemnos fără documente de proveniență, precum și pentru alte fapte de natură penală privind legislația rutieră;
  • în incinta punctului de lucru al societății unde a ajuns materialul lemnos societății se aflau încă 55,3 m.c. cherestea rășinoase fără proveniență legală, cantitate ce a fost confiscată ca sancțiune complementară a unei amenzi contravenționale în valoare de 6000 lei.
În vederea identificării sursei ilegale de lemn, delegați ai Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu reprezentanți ai Secției Poliție Rurale Vadu Moldovei și delegați ai Ocolul Silvic Râșca, au procedat la efectuarea unei inspecții de fond în Cantonul silvic Măgura din cadrul Ocolului Silvic Râșca.

Până la această dată au fost identificate următoarele abateri de la legislația silvică în vigoare:
  • deschiderea unor căi de acces neautorizate – drumuri pentru colectarea material lemnos;
  • un număr de 36 cioate provenite de la arbori tăiați ilegal, majoritatea dezrădăcinate, acoperite cu pământ, observându-se urme ale unui utilaj cu șenile și lamă, care a fost folosit pentru smulgerea arborilor și nivelarea solului în acele porțiuni;
  • până la data prezentului comunicat, s-a constatat un volum tăiat ilegal de 88,44 m.c., cu o valoare a prejudiciului de 59779 lei.

Garda Forestieră Suceava precizează că acțiunea de control va continua în perioada următoare, la finalizarea verificărilor urmând a comunica rezultatul acestora.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.