Scandalul „Motocicleta” a împărțit conducerea USR Suceava în două: jumătate dintre voturi pentru retragerea sprijinului politic viceprimarului Teodora Munteanu, jumătate pentru vot de blam

Biroul Județean al USR Suceava nu a ajuns la un consens în ceea ce privește sancționare viceprimarului Teodora Munteanu pentru prejudiciile de imagine aduse partidului prin scandalul „Motocicleta”. Jumătate dintre membrii structurii de conducere a partidului la nivel județean au votat pentru retragerea sprijinului politic, implicit pierderea funcției de viceprimar, iar cealaltă jumătate a votat pentru sancționarea prin vot de blam.

„Biroul Județean USR Suceava a analizat situația creată de viceprimarul Teodora Munteanu, cu ocazia participării la tombola Motorfest, la care a câștigat marele premiu.
Membrii Biroului Județean își exprimă regretul pentru faptul că doamna viceprimar Teodora Munteanu nu a tratat cu atenția și demnitatea necesară unui ales politic un astfel de moment.
La egalitate de voturi, sancțiunile propuse au fost de vot de blam/ retragerea sprijinului politic, propunere care va fi înaintată forului de decizie competent, Biroului Național.
Prin aceasta, biroul județean USR PLUS Suceava dorește să afirme din nou faptul că este un susținător al revoluției bunei guvernări și că acțiunile aleșilor USR PLUS trebuie să fie consecvente cu acest deziderat”
, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele USR Suceava, Gheorghiță Mîndruță. 

Pentru că Teodora Munteanu face parte din conducerea judeanță a USR Suceava, competența privind eventuala sancționare aparține Biroului Național al USR. 

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche