Un tânăr beat și fără permis din Rotunda s-a răsturnat cu mașina în șanț, la Liteni. A fost încătușat și reținut în arestul IPJ Suceava

Duminică, 1 august 2021, la ora 01:00, patrula din cadrul Poliției orașului Liteni a fost sesizată că la intersecția străzii Iorvu Vîrnav Liteanu cu strada Rotunzii din orașul Liteni un autoturism s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.

La fața locului a fost identificat un autoturism VW Passat răsturnat pe cupolă, în șanțul de pe partea dreaptă a străzii Rotunzii, în sensul de deplasare dinspre orașul Liteni către satul Rotunda.

Conducătorul auto a fost identificat Andrei Cozmin V., de 23 de ani, din satul Rotunda, care a fost ajutat să iasă din mașină de Florin V. și Iulian Florin V., ambii din satul Rotunda, aceștia confirmând faptul că autoturismul răsturnat a fost condus de tânărul de 23 de ani.

Șoferul era în stare vădită de ebrietate și a fost testat la ora 01:11 cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Fiind solicitat să însoțească polițiștii la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat, astfel că împotriva acestuia s-a impus folosirea forței, tânărul fiind imobilizat prin aplicarea cătușelor pe încheieturile mâinilor.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Prin ordonanța din data de 1 august 2021, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Orașului Liteni au dispus ca urmărirea penală să fie efectuată împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cauza a fost prezentată telefonic procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche