Un urs a omorât două oi într-o gospodărie din Lungeni, județul Suceava

Jandarmii au intervenit în localitatea Lungeni, judeţul Suceava, după ce un localnic a reclamat faptul că un urs i-a omorât două oi.

Un bărbat din localitatea Lungeni a reclamat la 112 că un urs i-a omorât două oi. La intervenţie au participat jandarmii din comuna Broşteni.

Apelantul le-a spus jandarmilor că avea 17 oi pe un islaz comunal şi a constatat că mai are doar 15. Una ar fi fost omorâtă, iar alta ar fi fost luată de urs în pădure.

Ursul nu a fost găsit în zonă de jandarmi, care au rămas la faţa locului pentru monitorizarea zonei.

Jandarmii le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu îl hrănească sau să se apropie pentru fotografii sau din alte motive. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să îşi facă semnalată prezenţa vorbind, dar să fie atenţi că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita.

„În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, au mai transmis jandarmii.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.