Buletin de presă, 2 august 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 01.08.2021, în jurul orei 0405, în timp ce conducea autoturismul pe DN29 în localitatea Plopeni, un bărbat de 46 de ani din municipiul Suceava a surprins şi accidentat un localnic de 19 ani angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.08.2021, în jurul orei 0604, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din direcția Iacobeni către Vatra Dornei, un bărbat de 42 de ani din comuna Ciocăneşti a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe partea stângă.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 42 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.08.2021, în jurul orei 1640, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B pe raza comunei Dorna Arini, un bărbat de 52 de ani din județul Constanța a pătruns pe contrasens răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 52 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 01.08.2021, orele 0100, Poliția oraşului Liteni a fost sesizată despre faptul că, la intersecția străzii Iorvu Vîrnav Liteanu cu strada Rotunzii din localitate a avut loc un eveniment rutier iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un localnic de 23 de ani, care a declarat că în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii, s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a străzii.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat că bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 01.08.2021, ora 07:50 o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe D.J. 208 A din localitatea Chilișeni autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 28.07.2021, orele 10:25, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN29A din localitatea Zvoriștea mopedul condus de un localnic de 47 ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 47 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.08.2021, ora 22.30, Secţia 9 Poliţie Rurală Șcheia a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Moara a vut loc un eveniment rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce conducea mopedul pe raza localităţii Moara, un bărbat de 39 de ani a acroşat autoturismul condus regulamentar de către un localnic, din evenimentul rutier rezultând doar pagube materiale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 39 de ani, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „ punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche