Bătrână din Suceava, salvată de pompierii care au spart ușa după ce au fost anunțați de un nepot că femeia nu mai răspunde la telefon

Miercuri, 15 septembrie 2021, la ora 21:07, autoritățile au fost sesizate prin 112 de către un bărbat din Bistrița despre faptul că mătuşa sa de 79 ani, care locuieşte în municipiul Suceava, în cartierul George Enescu, nu mai răspunde la telefon şi este îngrijorat de starea sa de sănătate.

La apartamentul indicat de apelant nu a răspuns la nici o persoană, astfel că au fost efectuate verificări în rândul vecinilor, stabilind că acolo locuieşte Valeria C., de 79 de ani, singură şi cu probleme de sănătate.

De asemenea, din stradă se putea observa la balconul indicat un televizor ce era funcţional, existând indicii că susnumita se află în interior.

La faţa locului a fost solicitat un echipaj al Ambulanţei precum şi al ISU Suceava.

S-a reuşit pătrunderea în imobil cu ajutorul lucrătorilor ISU care au forţat uşa de acces în apartament, iar în sufragerie, pe podea, se afla numita femeia confuză, nu putea vorbi, dar care avea vizibil nevoie de asistenţă medicală.

I-au fost acordate ingrijiri medicale la faţa locului de către echipajul ambulanţier, iar după ce aceasta a fost stabilizată, a fost transportată la UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a rămas internată sub supraveghere.

S-a luat legătura cu o nepoată a persoanei în cauză, din Capu Codrului, comuna Păltinoasa, care a venit la adresa mătuşii sale pentru a prelua şi pentru a încuia locuinţa acesteia, întrucât nu are alte rude.

Bătrâna a fost diagnosticată prezumtiv cu hipotensiune arterială, sindrom confuzional.
Mai nouă Mai veche