Buletin de presă, 2 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

În data de 01.09.2021, ora 17.10, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Sadova, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 11,54 mc lemn rotund de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența de volum înscrisă în aviz și cea transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Sadova transporta în plus cantitatea de 3.02 mc lemn rotund de esenţă rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 M, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 01.09.2021, ora 05.12, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17 în localitatea Poiana Stampei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, un bărbat de 35 de ani a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat din judeţul Brăila.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 35 de ani şi a trei pasageri din autoutilitară, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
De asemenea din impact a rezultat decesul unui pasager din autoutilitara condusă de bărbatul de 35 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.09.2021, ora 05.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC46 din localitatea Horodnic de Jos, un localnic de 19 ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un timpan de pod.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 01.09.2021, în jurul orelor 08:49, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E în localitatea Horodnic de Sus, un bărbat de 27 de ani din comuna Voitinel a fost surprins de apariția bruscă pe partea carosabilă a două bovine, care au ieșit din curtea unui imobil, moment în care acesta le-a acroşat.
Din impact autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani a intrat în şanţul de pe marginea drumului, acroșând totodată și gardul de lemn al unui imobil.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 27 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 01.09.2021, în jurul orei 17:50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din comuna Pojorâta, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, o femeie de 30 de ani din judeţul Iaşi a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 35 de ani din judeţul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto de 30 de ani şi a unui bărbat de 45 de ani din judeţul Iaşi, pasager in acelaşi autoturism, precum şi rănirea unei femei de 36 de ani din judeţul Suceava, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţale la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 01.09.2021, în jurul orelor 17.33, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Ștefan cel Mare, din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 36 de ani din judeţul Ilfov a intrat în coliziune faţă-spate cu autoutilitara condusă regulamentar în faţa sa de un bărbat de 40 de ani din judeţul Timiş.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoutilitara condusă de bărbatul de 36 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche