Piață volantă cu producători locali, sâmbătă, la sediul Direcției Agricole Suceava

Sâmbată, 4 septembrie 2021, începând cu ora 9.30, are loc prima ediție a unei piețe volante organizată de către Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, la sediul din bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 3, municipiul Suceava (clădirea dintre Metro si OMV), cu participarea unui prim grup de 14 producători locali.

Vor fi prezentate legume proaspete produse în Mitocul Dragomirnei precum și legume de la Berchisesti de către un tânar „diasporean“ proaspăt întors din străinatate, dar și produse provenind de la Cooperativa Agricolă „Fermierii Bucovineni” din Comănești.

Vor fi oferite mure de la Cooperativa Agricolă „Grădina cu mure” din Cajvana și cele mai gustoase căpșuni produse pe o suprafată de 10 hectare de tânara familie Moloce din Hurjuieni.

De asemenea, vom găsi uleiuri presate la rece, produse apicole, fructe aduse din Forăști de domnul Buzilă, pâine și zacuscă de pește de la „Băcania lui Bunelu”, zacuscă, dulcețuri și siropuri din fructe de pădure preparate de către Loredana Chișciuc din inima Bucovinei de la Moldova Sulița și nu în ultimul rând minunatele produse de patiserie de la „Meștesug de Bucovina”.

Direcția Agricolă anunță că este alături de producători cu sfaturi și consiliere în vederea organizării acestora atât în forme asociative cât și în ceea ce privește certificarea acestora cu mențiunea de „Produs montan”, „Produs Traditional” si pentru oportunitățile create de accesarea fondurilor europene.

Acțiunea se dorește a fi un semnal adresat atât producătorilor cât și consumatorilor, prin care Direcția Agricolă va asigura de toată disponibilitatea în vederea încurajării și sprijinirii consumului de produse locale.

Direcția Agricolă Suceava a mai transmis că pe site-ul și pagina de Facebook a instituției, https://dajsuceava.ro/ și https://www.facebook.com/dajsv, va anunța cât de curand platforma realizată cu sprijinul voluntar al studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, destinată în excusivitate producătorilor locali, care vor putea face livrări către consumatori, pe bază de comandă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.