Buletin de presă, 24 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 23.09.2021, orele 19.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DN2, dinspre comuna Dărmănești, la intersecția cu VO2P, un bărbat de 51 de ani din oraşul Dolhasca a inițiat o manevră de întoarcere neregulamentară peste marcajul longitudinal continuu de pe banda de preselecție spre dreapta către DN17, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 23 de ani din comuna Pătrăuţi.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a trei pasageri din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind în ambele cazuri de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 23.09.2021, în jurul orei 21:00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, din localitatea Ilișești, în dreptul unui imobil, un bărbat de 23 de ani din comuna Bălăceana a surprins şi accidentat un localnic de 25 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă pe aceeași direcție de mers.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde i s-au recoltat şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul autoturismului implicat în accident nu a anunțat imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție și a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de către lucrătorii de poliție, în jurul orei 23.30. Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă” şi “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 23.09.2021, ora 01.11, Secția 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, un autoturism staționat pe marginea D.J.174 a fost avariat de un alt autoturism.
Polițiștii deplasaţi la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.174 F, un bărbat de 37 de ani din municipiul Vatra Dornei a acroșat cu partea dreaptă un autoturism staționat în afara părții carosabile în faţa unui imobil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche