Buletin de presă, 29 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La data de 28.09.2021, în jurul orelor 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 în afara localităţii Bucșoaia, un bărbat de 20 de ani din comuna Cornu Luncii a efectuat un viraj la stânga spre strada Brădățenilor, iar la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul „STOP” și indicatorul „Trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră” a fost surprins şi acroşat de un tren, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a străzii.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât şi conducătorul locomotivei au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 29.09.2021, ora 11:50, Secţia 12 Poliţie Rurală Preuteşti a fost sesizată prin „SNUAU 112” cu privire la faptul că pe DJ 208 C în localitatea Hârtop a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto a plecat de la fața locului și pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la locul evenimentului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 C din localitatea Hârtop, un bărbat din municipiul Fălticeni a fost acroşat de autoturismul condus de un localnic de 50 de ani, care circula din sens opus.
Ulterior la sediul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti s-a prezentat şi conducătorul auto de 50 de ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din municipiul Fălticeni şi de 0,87 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul bărbatului de 50 de ani, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.



La 28.09.2021, ora 14,00 o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe strada Bogdan Vodă din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din localitatea Bădeuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de către o femeie din localitatea Sadova.
De asemenea s-a constatat faptul că, autoturismul nu are poliţă RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, procedându-se şi la reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere" respectiv „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere", ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche