Un hoț recidivist, aflat în perioada de încercare, a fost lăsat în libertate de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc

Un hoț recidivist a fost lăsat în libertate de magistrații Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc deși se afla în perioada de încercare. 

Duminică, 26 septembrie 2021, în intervalul 22:30 - 23:30, Lucian Bîrsan a forțat ușa de acces în hala unei societăți comerciale din satul Molid, comuna Vama, și a pătruns în interior cu intenția de a sustrage sume de bani. Întrucât nu a găsit în interior nici o sumă de bani autorul a părăsit locul faptei fără a sustrage nici un bun, fiind identificat ulterior de lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama. 

Polițiștii au început urmărirea penale față de inculpat pentru comiterea tentativei la furt calificat și s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.

Cauza a fost prezentată procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a opinat pentru punerea în mișcare a acțiunii penale și solicitarea arestării preventive a inculpatului, având în vedere antecedentele penale ale acestuia precum și faptul că a comis fapta în perioada de încercare.

Luni, 27 septembrie, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.
Mai nouă Mai veche