Buletin de presă, 5 august 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 04.09.2021, în jurul orelor 00.40, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare la volanul acesteia fiind identificat un bărbat de 38 de ani, din mun. Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se că avea o alcoolemie de 0.51 mg./l pur alcool în aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


La data de 04.09.2021, orele 14:57, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Suceava se deplasează un autoturism al cărui conducător auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.
În jurul orei 15:00 un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică care se afla pe Bulevardul 1 Mai, a reperat apelantul și autoturismul care făcea obiectul sesizării, motiv pentru care au pornit în urmărirea sa, acesta fiind blocat pe str. Scurtă.
La scurt timp la fața locului a sosit echipajul de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier, ocazie cu care, în urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către un bărbat de 33 ani, din comuna Vulturești, județul Suceava, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testului de respirație, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge necesare în vederea determinării alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, care urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Biroului Rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.09.2021, orele 17:50, un bărbat de 46 ani din municipiul Rădăuți, județul Suceava, a condus autoturismul pe DN 2, în afara localității Dărmănești, având direcția de deplasare Suceava spre Rădăuți.
La un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism care rula în fața sa și era condus de un bărbat de 64 ani din mun. Suceava. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 64 de ani și a altor doi pasageri din același autoturism, ambii în vârstă de 65 de ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.


La data de 04.09.2021, ora 19.50, un bărbat de 28 de ani a condus autoturismul pe raza com. Vicovu de Jos pe DN2H, având direcția de deplasare dinspre Vicovu de Jos spre Gălănești, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu alte două autoturisme conduse de un bărbat de 42 de ani, respectiv un bărbat de 36 ani.
În urma impactului a rezultat avarierea celor trei vehicule implicate și rănirea ușoară a două persoane, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani.
Fiind testat cu aparatul etilotest conducătorul auto de 28 de ani a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i preluate probe biologice de sânge. Ceilalți doi conducători auto au fost testați, rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.


La data de 04.09.2021, ora 22.10 un bărbat de 42 de ani a condus autoturismul pe DN2E-Marginea, din direcția Horodnic de Sus către localitatea Clit.
La un moment dat fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui bărbat de 61 de ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. În aceste condiții pietonul a fost acroșat de autoturism, acesta suferind leziuni.
Pietonul a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul Mun. Rădăuți și ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorul auto și 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche