Buletin de presă, 8 august 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 4.566 lei confiscat de poliţişti

La 07.09.2021, ora 04:50, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localităţii, ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Dorna Arini, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 45,548 mc material lemnos, cherestea tivită de esenţă molid.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoţire şi cea transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 41 de ani transporta 52,683 mc cherestea tivită de esenţă molid, respectiv cu 7,135 mc în plus față de cantitatea din avizul de însoţire.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.566,4 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 07.09.2021, Poliția Municipiului Vatra Dornei a primit spre punere în aplicare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Vatra Dornei față de un localnic de 27 de ani, condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „furt” şi „act sexual cu un minor”.
Bărbatul de 27 de ani a fost identificat pe raza localităţii, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 07.09.2021, ora 03.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 între localităţile Dănila şi Dărmănești, un bărbat de 64 de ani a acroşat un biciclist care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ulterior, în jurul orelor 09.10, biciclistul a decedat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.09.2021, în jurul orelor 08:25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H în localitatea Bădeuți, în dreptul unui imobil, un bărbat de 48 de ani din comuna Arbore a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 70 de ani din localitatea Bădeuţi, care era oprit pe partea carosabilă cu intenţia de a efectua un viraj la stânga.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 70 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 07.09.2021, în jurul orei 14:15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175 din comuna Pojorâta, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 71 de ani din judeţul Brăila a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 45 de ani din judeţul Prahova.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 71 de ani şi a unui pasager din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 45 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche