ÎPS Calinic a fost internat într-un spital din Iași, diagnosticat cu Covid-19

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19 și ar fi dezvoltat o formă severă a bolii, ierarhul fiind transferat și internat la un spital din Iași. 

Informații privind starea de sănătate a ierarhului nu au fost până acum comunicate oficial de Ariepiscopia Sucevei și Rădăuților, deși credincioșii din județul Suceava sunt interesați de starea de sănătate a înaltei fețe bisericești. 

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile. 

Ulterior, a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2 și ÎPS Calinic. Acesta a fost tratat inițial în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind ulterior transferat la Iași, acolo unde a stat internat în spital. 

"Nu cunosc numărul de zile de spitalizare", a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. 

Zilele trecute ierarhul a fost externat și în prezent continuă tratamentul la domiciliu. 

Anul trecut, fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit la Institutul Matei Balș din București după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

UPDATE: „La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă”, a transmis abia în cursul zilei de luni Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
Mai nouă Mai veche