Supărat pe soacră, un bărbat și-a dat foc la casă, la Siminicea

Luni, 6 septembrie 2021, la ora 21:45, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul la locuința lui Daniel R. a a izbucnit un incendiu.

În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul a consumat băuturi alcoolice la diferite unități comerciale de pe raza localității de domiciliu, iar în jurul orelor 21.00 a ajuns acasă. Aici, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice și a unui conflict preexistent pe care îl are cu soacra sa, Maria H., a luat un bidon din plastic care conținea lichid inflamabil, amestec benzină-motorină, cu care a stropit în interiorul locuinței, a dat foc și a părăsit incinta abandonând recipientul în curtea casei.

Pentru stingerea incendiului s-a deplasat echipa de pompieri voluntari din cadrul Primăriei comunei Siminicea fiind anunțat concomitent și ISU Suceava, incendiul fiind stins până la sosirea pompierilor militari.

Din conținutul procesului verbal de intervenție întocmit de Detașamentul de Pompieri Suceava reiese că incendiul a fost cauzat de folosirea intenționată a sursei de aprindere, focarul fiind localizat în camera unde dormea bărbatul. În urma incendiului au fost afectate bunurile din ambele încăperi ale imobilului și nu au existat victime.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche