Buletin de presă, 7 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 297.900 lei aplicate de poliţişti

În perioada 03.09.2021-05.09.2021, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive și/sau neadaptate, ocazie cu care au fost aplicate 552 sancţiuni contravenţionale în valoare de 269.860 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 93 permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare şi au constatat 1 infracţiune la regimul rutier.


În perioada 03-05.09.2021, seara și noaptea, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 408 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 72 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.040 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare şi au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 06.09.2021, ora 09:45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți, un bărbat de 78 de ani din comuna Frătăuţii Vechi a surprins şi accidentat o femeie de 46 de ani din comuna Dorneşti angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 46 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.09.2021, în jurul orei 14.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, la intersecția cu DN 17A, un bărbat de 50 de ani din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 23 de ani din judeţul Caraş Severin.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.07.2021, orele 21.57, în timp ce conducea autoutilitara pe DC neclasificat Poieni Solca, pe un sector de drum în pantă,un bărbat de 27 de ani din comuna Grăniceşti a oprit, a deschis ușa autoutilitarei, a coborât din aceasta, moment în care a fost prins sub roțile din față ale acesteia.
Din accident a rezultat decesul bărbatului de 27 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 05.09.2021, în jurul orelor 23.50, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe Bd Bucovina din oraşul Gura Humorului autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani din comuna Berchişeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche