Tâlhărie pe o stradă din Câmpulung Moldovenesc. Doi suspecți au fost reținuți în arestul IPJ Suceava

Doi suspecți au fost reținuți în arest pentru tâlhărie calificată după ce au sustras portofelul unui bărbat din București, la Câmpulung Moldovenesc. 

Joi, 2 septembrie 2021, în jurul orei 00:30, Ion P., din București, însoțit de Dumitru A., din comuna Vama, s-au deplasat în municipiul Câmpulung Moldovenesc. În timp ce se aflau pe strada Calea Bucovinei, cei doi s-au întâlnit cu alți doi tineri. În momentul în care persoana vătămată a deschis borseta și a scos portofelul pentru a-și căuta niște bani, unul dintre tineri i-a sustras din mână persoanei vătămate portofelul în care se afla o sumă de bani fără a putea preciza cu exactitate cuantumul. După sustragerea portofelului, tânărul a fugit de la fața locului împreună cu celălalt, amenințându-i totodată pe cei doi cu acte de violență dacă îi vor urmări sau vor sesiza fapta.

Joi dimineață, în jurul orei 07:00, în urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, persoanele bănuite au fost depistate pe linia de cale ferată din apropierea Gării Câmpulung Est. Cu ocazia depistării, unul dintre autori a fost prins și imobilizat stabilindu-se ca fiind Leonard Gabriel S., din Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 17 ani, iar celălalt s-a sustras, ulterior stabilindu-se că s-a deplasat în municipiul Suceava. Cu privire la cel de al doilea autor s-a stabilit că se numește Andrei Gherasim, din Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 19 ani și a fost identificat ulterior.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei doi autori, reținându-se în sarcina lui Leonard Gabriel S. infracțiunea de „complicitate la tâlhărie calificată”, iar față de Andrei Gherasim s-a reținut comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus măsura preventivă a reținerii față de cei doi suspecți, pentru 24 de ore, fiind escortați și încarcerați în arestul IPJ Suceava, urmând ca la 3 septembrie 2021, aceștia să fie prezentați procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cu ocazia cercetărilor a fost recuperată suma de 2.180 lei de la suspectul Andrei Gherasim.
Mai nouă Mai veche