Tentativă de omor la o stână din Broșteni. Cioban înjunghiat cu cuțitul de un coleg beat

Miercuri, 8 septembrie 2021, la ora 17:45, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că un bărbat a fost agresat și înjunghiat cu un cuțit la o stână din Broșteni. 

Incidentul s-a produs la o stână fin orașul Broșteni, satul Holda, zona Căboaia. Martorii oculari le-au spus polițiștilor că persoana vătămată a fost transportată cu autoturismul în satul Barnar de pe raza orașului Broșteni pentru a fi preluată de urgență de către un echipaj medical.

Șoferul a relatat faptul că se afla cu autoturismul personal prin apropierea unei stâni din zona „Căboaia”, moment în care a observat o persoană de sex masculin care îi facea semn să oprească. Astfel, șoferul a oprit iar persoana necunoscută de către acesta i-a relatat faptul că un coleg de-al acestuia care se află la stână a căzut și s-a accidentat și are nevoie urgent de transport pentru a ajunge în orașul Broșteni și să fie preluat de un echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Șoferul văzând că persoana vătămată este în stare gravă, l-a urcat în mașină și a coborât dealul către orașul Broșteni, sat Holda, iar în momentul în care a ajuns la podul din zona „Căboaia” și văzând că are semnal la rețeaua telefonică a apelat 112 după care s-a deplasat spre Vatra Dornei pentru a se intersecta cu un echipaj medical, iar în zona Barnar un echipaj medical a preluat victima și a transportat-o de urgență la Spitalul Vatra Dornei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în zona denumită „Căboaia”, unde au identificat trei persoane de sex masculin care au relatat faptul că se aflau împreună cu persoana vătămată la stână iar la un moment dat pe fondul consumului de alcool și în urma unor neînțelegeri a avut loc contraziceri între persoana vătămată Vasile C. și Sandu Bilboreanu, moment în care numitul Vasile C. a avut intenția de a-l lovit pe Sandu Bilboreanu, însă nu a reușit .La acel moment, Sandu Bilboreanu a luat un cuțit și l-a lovit în zona abdomenului.

Sptalul municipal Vatra Dornei a stabilit ca diagnostic prezumtiv „plagă înjunghiată subcostală stânga”, persoana vătămată fiind transportată la Spitalul Județean Suceava, fiind supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții acesteia.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Sandu Bilboreanu sub aspecul comiterii tentativei la infracțiunea de omor. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cursul zilei inculpatul va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche