Un bătrân din Putna a plecat brusc de acasă și a fost căutat toată noaptea de familie, polițiști și jandarmi. Dimineața a fost găsit într-o pensiune din localitate

Luni, 20 septembrie 2021, la ora 02.26, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a dispărut de acasă, iar acesta este bolnav psihic și operat la cap.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 88 de ani locuiește în comuna Putna, iar nora lui i-a observat lipsa, fapt pentru a solicitat intervenția organelor de poliție pentru a-l căuta pe acesta. Din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că bărbatul a fost supus în urmă cu 30 de ani unei operații la cap și de atunci suferă de pierderi de memorie. În ultima perioadă starea de sănătate s-a agravat, pierderile de memorie fiind mai accentuate. În trecut, bărbatul nu a mai plecat voluntar de la domiciliu. Acesta nu este luat în evidențele medicului de familie cu afecțiuni psihice. La momentul plecării, bărbtul era îmbrăcat sumar, într-o pijama, fără a avea alte obiecte vestimentare și fără încălțăminte.

Familia l-a căutat prin locuințele lor, prin anexe și grădină însă nu l-a găsit. Au solicitat ajutor și altor membri ai familiei, care l-au căutat pe drumurile publice de pe raza comunei Putna, însă observând că nu l-au găsit, în jurul orei 02.30 au decis să apeleze 112.

Lucrătorii de poliție au efectuat verificări atât pedestre cât și auto pe raza comunei Putnei, în zona gării, cursului rîului Putna, zona chiliei, zona sihăstriei, zona Putnișoara, zona mănăstirii și pe raza satului Gura Putnei în vederea identificării lui Cîrciu Ilie, rezultatul fiind negativ.

În jurul orei 05.15, proprietarul unei pensiuni de pe raza comunei Putna a apelat 112 sesizând faptul că în pensiunea sa a găsit o persoană în vârstă, ulterior identificată ca fiind persoana dispărută. Polițiștii au constatat că bărbatul nu a fost victima nici unei infracțiuni și a fost predat familiei.
Mai nouă Mai veche