Un bărbat din Călinești care la băutură a devenit agresiv verbal și fizic cu soția, evacuat de polițiști din locuință timp de cinci zile

Luni, 20 septembrie 2021, la ora 11:20, polițișii Secției de Poliție Rurală Bălcăuţi au fost sesizați de o femeie din satul Călineşti, comuna Şerbăuţi, cu privire la faptul că soțul acestuia Iacob P., este agresiv verbal şi face scandal la domiciliu.

În urma deplasării la fața locului s-a constatat faptul că bărbatul, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi cu soţia sa, a devenit agresiv atât verbal cât şi fizic faţă de aceasta. Ca atare s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultatul fiind că „există risc iminent”. Urmare a acestui fapt, în temeiul articolului 221 din LG nr. 2017/2003, modificată prin legea 174/2018 s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

În baza ordinului de protecție provizoriu, bărbatului i s-a stabilit să respecte următoarele măsuri de protecție: să păstreze o distanță minimă de 10 m față de soția sa.

Bărbatului i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție provizoriu constituie infracțiune conform art 32, alin. 2, din LG 217/2003 cu modificările și completările ulterioare.

Bărbatul va locui într-o locuinţă separată de victimă.
Mai nouă Mai veche