VIDEO Controverse stârnite de primarul din Rădăuți după ce a folosit două seturi diferite de imagini pentru a anunța că s-a vaccinat

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat, luni, că s-a vaccinat împotriva Sars-Cov-2 după ce localitatea a intrat în scenariul roșu. Edilul a spus că s-a vaccinate deși a trecut prin boală și că a luat această decizie pentru a fi un exemplu pentru cetățenii municipiului Rădăuți.

Însă ceea ce s-a dorit a fi un îndemn la vaccinare a avut imediat un efect contrar. Asta pentru că imaginile video și foto folosite de primarul Bogdan Loghin pentru a anunța faptul că s-a vaccinat sunt din spații diferite, iar locuitorii orașului au sesizat imediat diferențele.

În imaginile video publicate pe pagina de Facebook a Primăriei Rădăuți se poate observa că la momentul vaccinării edilul era așezat pe un scaun negru, într-o încăpere cu dușumea din beton, avea peste pantofi papuci de unică folosință, iar persoana care l-a vaccinat avea un halat de culoare albastră.

În schimb, în fotografiile publicate în aceeași zi pe profilul de Facebook al primarului se poate observa că acesta poartă aceleași haine, dar este așezat pe un scaun maro, într-o cameră cu dușumea din parchet, nu are papuci de unică folosință peste pantofi, iar persoana care îl vaccinează are un halat alb.  

Diferențele dintre cele două seturi de imagini au alimentat teoriile conspiraționiste, iar pe rețelele de socializare numeroși oameni au început să se îndoiască cu privire la veridicitatea anunțului făcut de primar.

Bogdan Loghin este unul dintre delegații care vor participa la sfârșitul săptămânii congresul pentru alegerea președintelui PNL.



Stânga: Captură de pe video publicat ieri de Primăria Rădăuți. Dreapta: Fotografie publicată ieri pe profilul de Facebook al primarului Bogdan Loghin.
Mai nouă Mai veche