VIDEO Două persoane au fost rănite într-un accident feroviar, la Bucșoaia

Marți, 28 septembrie 2021, în jurul orelor 16.00, Vasile T., de 20 de ani, din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, în timp ce conducea autoturismul VW Passat pe DN 17, în afara localităţii Bucșoaia, orașul Frasin, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, a efectuat virajul la stânga spre strada Brădățenilor, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprins și acroșat de trenul CFR de călători Regio nr. 5722, care circula din direcția Frasin către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a străzii Brădățenilor.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a lui Radu M., pasager pe scaunul din dreapta față, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „excoriații piramidă nazală, și a lui Constantin M., pasager pe bancheta din spate a autoturismului care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: „contuzii ușoare”. Cele două victime nu au rămas internate. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul locomotivei CFR a trenului 5722, Adrian H., a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche