VIDEO Incident pe Aeroportul Suceava. Avionul spre Viena și-a întrerupt brusc decolarea și a fost evacuat de pe pistă cu câteva secunde înainte de aterizarea cursei de la Rhodos

Un nou incident produs pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava a fost filmat, duminică, de un martor ocular. În imagini poate fi observată o aeronavă care renunță brusc la manevra de decolare și părăsește pista doar pentru ca la câteva secunde acolo să aterizeze un alt avion.

Plin cu pasageri la bord, avionul Ryanair cu destinația Viena a părăsit zona de îmbarcare de lângă terminalul aeroportului și s-a deplasat până în capătul pistei, poziționându-se pentru decolare. Aeronava nu a mai decolat, deplasându-se pe pistă înapoi spre zona terminalului. În același timp, pe pistă a aterizat avionul Ryanair care venea dinspre Rhodos. După aterizarea în siguranță a cursei de Rhodos, avionul spre Viena a revenit pe pistă și a decolat spre destinație.

Conform orarului publicat pe pagina de internet a aeroportului, în zilele de duminică, ambele curse sunt programate pentru decolare, respectiv aterizare, la aceeași oră. Cursa Suceava - Viena are programată decolarea la ora 10:00, iar cursa Rhodos - Suceava are aterizarea programată de asemenea la ora 10:00.


„Cursa de Viena a ieșit pe pistă pentru decolare, dar cursa de Rhodos era foarte aproape. Cursa de Viena a mers până în capătul de Sud al pistei și a început manevra de decolare. Apoi a redus dintr-o dată motoarele și a intrat înapoi în terminal. Avionul de Rhodos era foarte aproape și a aterizat după câteva secunde”, a povestit Corneliu Miler. 

Contactat telefonic, comandantul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că nu ar fi fost informat despre producerea vreunui eventual incident, spunând că este posibil ca manevra să fi fost interpretată greșit de martori. 

Mai nouă Mai veche