Bătaie generală între două clanuri din Hancea. Patru persoane au fost reținute în arestul IPJ Suceava

Luni, 18 octombrie 2021, la ora 11:36, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un scandal în cartierul de rromi din satul Hancea, comuna Verești.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 11:00, Nelu Stănescu, de 36 de ani, s-a deplasat la domiciliul lui Mugurel Stănescu, de 34 ani, pentru a discuta și clarifica unele neînțelegeri mai vechi dintre familiile celor doi. În urma discuțiilor, cei doi nu au ajuns la un consens, motiv pentru care între ei a izbucnit un scandal. La fața locului, pe drumul comunal neclasificat din fața locuinței lui Mugurel Stănescu s-au adunat mai mulți membri aparținând celor două familii, scandalul degenerând, moment în care persoanele aflate la fața locului s-au lovit reciproc. În acest timp, Octavian Stănescu, de 63 de ani, avea un cuțit cu care, în condiții care nu au fost încă stabilite, l-a agresat pe Viorel Trandafir Stănescu, de 55 de ani, provocându-i o plagă superficială la nivelul umărului.

La momentul intervenției polițiștilor, la fața locului au fost identificați Mugurel Stănescu și Octavian Stănescu, care prezentau leziuni, motiv pentru care în cauză a fost solicitată intervenția unui echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri medicale celor doi, Mugurel Stănescu fiind preluat și transportat la Spitalul Județean Suceava.

Ulterior, Viorel Trandafir Stănescu, Romeo Stănescu și Nelu Stănescu s-au prezentat la Spitalul Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmită ordonanță de examinare din punct de vedere medico-legal a lui Viorel Trandafir Stănescu, persoană care suferit leziuni prin înjunghiere, stabilindu-se că leziunile nu au pus în pericol viața victimei.

Prin ordonanțele organelor de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești, s-a dispus reținerea suspecților Mugurel Stănescu, Octavian Stănescu, Nelu Stănescu și Busuioc Stănescu pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, de către lucrătorii Postului de Poliţie Verești.
Mai nouă Mai veche