Buletin de presă, 13 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 12.10.2021, ora 16.00, Secţia 9 Poliţie Rurală Şcheia a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Suceava, faţă de un localnic de 47 de ani, condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de „furt”.
Bărbatul de 47 de ani a fost identificat de poliţişti la domiciliu, fiind reţinut, escortat şi încarcerat la Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 12.10.2021, ora 07.02, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Marginea, un bărbat de 42 de ani din comuna Voitinel a intrat în coliziune faţă-spate cu atelajul hipo condus în aceeași direcție de mers de un bărbat de 23 de ani din localitatea Burla.
Din impact a rezultat rănirea unui bărbat de 49 de ani, pasager în atelajul hipo, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât şi cel al atelajului hipo au fost testatţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.10.2021, în jurul orei 13.10, în timp ce conducea autoturismul în parcarea unei societăţi comerciale din localitatea Capu Codrului, în timpul unei manevre de mers inapoi, un bărbat de 63 de ani din comuna Păltinoasa a accidentat o localnică de 12 ani.
După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
Din accident a rezultat rănirea minorei de 12 ani, care s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale.
Ulterior, în jurul orelor 21.00, conducătorul auto a fost identificat de poliţişti.
Bărbatul de 63 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ce va fi soluţioant procedural.
Mai nouă Mai veche