Buletin de presă, 21 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.380 lei aplicate de poliţişti

La data de 20.10.2021, în intervalul orar 06:00 – 10:00, pe raza de competență al Poliției Municipiului Rădăuți și al Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost organizată o razie având ca obiective principale identificarea persoanelor care transportă marfă, material lemnos sau alte produse fără documente legale precum și probarea activității infracționale a unor persoane cu privire la comiterea de infracțiuni la regimul silvic sau în legătură cu furturile de material lemnos, prevenirea stărilor de pericol pentru traficul rutier, disciplinizarea pietonilor și conducătorilor auto, constatarea şi combaterea infracțiunilor la regimul circulației rutiere, constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației rutiere, combaterea oricăror fapte și aspecte negative atât de natură contravențională cât și penală, ocazie cu care au fost aplicate un 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.380 lei și au fost reținute un certificat de înmatriculare și un permis de conducere.

Exemplu:

În data de 19.10.2021 a fost efectuată o percheziție domiciliară la imobilul unui bărbat din comuna Bilca, ocazie cu care a fost ridicată pentru cercetări o autoutilitară despre care există indicii temeinice că a fost folosit la comiterea unei infracțiuni de furt calificat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Bilca a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din acdrul I.P.J. Suceava.


Material lemnos confiscat de poliţişti

În data de 20.10.2021, ora 20.40, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava au oprit pentru control pe raza comunei Slatina, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conforma avizului de însoţire, cantitatea de 7,48 m.c. cherestea de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea înscrisă în avizul de însoțire, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla cantitatea de 11,21 m.c. cherestea de esenţă rășinoase, rezultând un plus de 3,74 m.c faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire.
Societatea emitenă a avizului de însoţire a fost sancţionată contravenţional, iar materialul lemnos în valoare de 2.393,6 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolul Silvic Mălini.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 20.10.2021, în jurul orelor 08.00, în timp ce conducea autoturismul pe DC 41 din localitatea Ţibeni, o femeie de 22 de ani din comuna Satu Mare a efectuat un viraj brusc la dreapta, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 20.10.2021, la ora 16.35, în timp ce conducea autoturismul pe strada Runc din municipiul Vatra Dornei, în dreptul unui imobil, un localnic de 59 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 41 de ani din comuna Dorna-Arini.
Din impact a rezultat rănirea conucătorului auto de 59 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 20.10.2021, în jurul orei 02:10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 31 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 20.10.2021, ora 08.45, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe DJ 208 din comuna Dolheşti, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Forăşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 47 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.10.2021, ora 19:01, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe DN 17 A, în localitatea Marginea, autoturismul condus de un bărbat din comuna Frătăuţii Vechi, fiind surprins de aparatul radar al poliţiei în timp ce rula cu viteza de 81 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h, motiv pentru, care a fost sancţionat contravenţional.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Frătăuţii Vechi are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.


În ziua de 20.10.2021, orele 14:00-22:00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Oborului din localitate, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din oraşul Gura Humorului are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche